Хочете позбутися від Facebook назавжди? Ось як це зробити

ПРО ЩО ЙДЕТЬСЯ?

В кінці 2018 року хештег #DeleteFacebook став популярним в Twitter. Тоді користувачі почали масово видаляти свої облікові записи в Facebook. Це було спровоковано розслідуванням, в ході якого з’ясувалося, що дані більш ніж 50 млн користувачів соцмережі використовували для впливу на президентські вибори 2016 року в США і на результати референдуму по Brexit в тому ж році.

Влітку 2019 року на Facebook наклали штраф в розмірі 5 млрд доларів США за неналежне використання призначених для користувача даних. Тож не дивно, що люди знову замислюються про вихід з ненадійної соцмережі.

ХІБА ВИДАЛИТИ ЗАПИС – СКЛАДНО?

Вести обліковий запис в Facebook дуже легко – це не вимагає від користувача ніяких додаткових дій в мережі. Однак видалити свій акаунт не так просто. Якщо ви остаточно вирішили піти з Facebook, у вас є два шляхи.

ЯКІ Є ВАРІАНТИ?

Є два варіанти: деактивувати свій обліковий запис або видалити його. Це не одне і те ж.

Ваші подальші дії залежать від того, хочете ви видалити всю свою інформацію з Facebook або просто приховати її?

В ЧОМУ РІЗНИЦЯ?

Деактивація означає, що ви можете знову увійти в систему, коли захочете, і ваша сторінка повернеться. Поки обліковий запис деактивовано, ваші друзі його не бачать, і здається, що ви зникли з Facebook. Але якщо ви коли-небудь захочете повернутися в соцмережу, ви можете просто увійти в систему.

Повне видалення означає, що ви видаляєте все, що коли-небудь розміщували в соцмережі. Це не відноситься до повідомлень, надісланих через FacebookMessenger, але включає все інше: від інформації у вашому профілі до повідомлень на стіні. Навіть якщо ви вибрали повне видалення, у вас ще є деякий час на роздуми: якщо ви ввійдете в систему протягом декількох днів, то зможете скасувати процес.

Facebook попереджає, що «може знадобитися до 90 днів, щоб видалити всі опубліковані вами дані, наприклад, ваші фотографії, поновлення статусу або інші дані, що зберігаються в системах резервного копіювання».

ІНФОРМАЦІЯ БУДЕ КОМУСЬ ДОСТУПНА?

Деактивувати обліковий запис набагато простіше, але це не дозволить видалити вашу інформацію з серверів Facebook.

Профіль прихований від інших користувачів, недоступний для публіки, але продовжує жити в величезних цифрових сховищах соцмережі. Якщо ви коли-небудь захочете повернутися до фотографій, які розмістили на Facebook, краще деактивувати свою сторінку, а не видаляти її.

ВАЖЛИВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ!

Перш ніж видалити обліковий запис, попросіть Facebook надати вам всю інформацію, яка є на вас у соцмережі. По суті, це запит архіву.

Існує простий спосіб запиту цих даних, який необхідно виконати перед видаленням:

– увійдіть до свого облікового запису Facebook;

– виберіть пункт «Налаштування» у правому верхньому кутку свого облікового запису;

– виберіть «Завантажити копію своїх даних Facebook» в розділі «Загальні настройки облікового запису»;

– чекайте листа з архівом на свій е-мейл.

ЯК ВИДАЛИТИ СТОРІНКУ ОСТАТОЧНО?

Якщо ви остаточно вирішили піти з Facebook, зробити це просто:

– зайдіть в меню «Налаштування» на своїй сторінці в Facebook;

– виберіть «Змінити» поруч з пунктом «Керування обліковим записом»;

– натисніть «Запросити видалення облікового запису».

Дотримуйтесь інструкції.

Це все – ви видалили Facebook. Але у вас ще є кілька днів, щоб скасувати процес, і до 90 днів, перш ніж ваша інформація буде остаточно видалена з серверів Facebook.

За матеріалами Business Insider

Поделиться
Висловити своє враження
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Залишити коментар

Увійти через соціальний аккаунт
опитування

Найважливіше — в одному листі. Новини, реформи, аналітика — коротко і по суті.

Підпишись, щоб бути в курсі.

Дізнавайся все найцікавіше першим — слідкуй за нашими новинами у соцмережах

Дякую, я вже з вами